KUTA BY NIGHT!

 
En mycket lyckad utekväll med ett härligt gäng!

CHILLIN´ IN KUTA!

 

Måndagen bjöd på strand- och sen även pool-häng!  Det är surfare överallt!! Jag är dock så glad att jag har surfat i Gerupuk och inte här. Visst, det är säkert ett bra ställe att lära sig att ställa sig upp men vågorna dör väldigt snabbt och är inte så stora (förutom de som är längre ut, men de breakar också riktigt fort så det blir ändå ingen lång åktur).

På kvällen åt vi på en indo-restaurang där man väljer som på en buffe och betalar för det man väljer, även här ca 20 kronor! Senare framåt natten testade vi på utelivet men det kommer bilder i ett senare inlägg! 

 

KUTA BEACH

 
Vi kom tillbaka hit i söndags eftermiddag och då checkade vi in på ett najs hotell (ca 100 SEK/natt) och då är det frukost, pool, ac, varmvatten osv! Sen köpte jag och My varsin take-away Pizza och satte oss på stranden och njöt av solnedgången! Sedan kvällsshoppade vi lite i en galleria. Blev dock inga inköp för min del.  Vi käkade kvällsmat för ca 20 kronor, värt!

TILLBAKA PÅ BEACHEN :)

 
Hejsan!
Just nu befinner jag mig återigen i Kuta på Bali. Dagarna i Ubud var riktigt najs men det är skönt att vara tillbaka på beachen! 
Vi hittar inte på allt för mycket, eller ja, precis lagom mycket faktiskt; chillar på stranden, går promenader och äter massa god och billig mat! Igårkväll testade vi på vad utelivet hade att bjuda på och det blev en riktigt club/barrunda som avslutades med nattamat på McDonalds runt tre-tiden! NAJS var bara förnamnet! Superkul att dansa, bra musik och skön underhållning i form av galna och fulla aussie-ungdomar när man var för trött för att dansa och bara "people-watchade". Bra kväll!
 
Det strular lite att ladda upp bilder. Har en massa jag vill visa, men det sägs väl att den som väntar på något gott, den väntar aldrig för länge ;) Så vi får väl se när jag lyckas! 
 
Hoppas att alla mår bra! Saknar lite att få vara med om julstämningen hemma!!

UBUD DAY 3!

 
Dag tre i Ubud blev återigen en motions-dag. Vi åt mat på en lokal liten restaurang för ca 15 kr! 
Sen vandrade vi de två stora vägarna och gick förbi marknader (Alla säljer dessa snopp-nyckelringar! haha).
Vi kollade på aporna i Monkey Forest! Sedan passade vi på att unna oss lite spa! En 1-timmes-helkropps-massage för ca 56 kr! Det stod i vår guidebok att "om man inte kan Spa-a här så går det inte spa-a någon stans!" Det var grymt skönt på vår slitna kroppar efter allt promenerande! 
På kvällen var vi kulturella och kollade på Balinesisk dans med livemusik formad av hammare, trummor och flöjtar. Häftigt att se men lite långtråkigt mot slutet! 
 

UBUD DAY 2!

 
Andra dagen i Ubud spenderades gåendes på gatorna. Vi undersökte små gränder, marknader och gick till och med så långt på ett håll att Ubud tog slut! Här är väldigt fin omgivning. Staden är omringad av djungel och det är "konsthallar" överallt. Det är mycket renare på Bali överlag om man jämför med Lombok. De har nog förstått att man måste hålla det rent för att locka turisterna. Vid var och varannan gata är det ett tempel eller palats. Arkitekturen med alla sten och träristningar är riktigt fin! Lite kul också att de klär sina statyer med saronger och grejer!
Lunch åt vi på en djungelrestaurang och där testade jag Cap Cay som är kyckling och grönsakssoppa med ris. På kvällen satte vi oss på ett supermysigt ställe som hade live-band och jag unnade mig efterätt!
Det var en bra dag!

UBUD DAY 1!



 
Massa bilder från det lilla "imperium" som är vårt hotell!
Sen lite omgivning i Ubud. Joggingskorna fick följa med på en tur och det var fötterna glada över. Flipflopen tröttar ut fötterna så snabbt! Överallt ligger dessa hinduiska offergåvor. Massa blommor och kex och bananblad. 
Mopeder är en annan sak som är överallt! Ibland kan det vara lite småläskigt! Håller mig till bil!
Till lunch åt vi Bali-specialitet: Nasi Kumpur. Olika kött med ris och grönsaker. Sen unnade jag mig lite gott :)

KUTA BALI!

 
För en dag bytte vi djungel mot storstad! Ovant i början men efter ett tag så vande man sig!
Vi kom till Kuta onsdag eftermiddag så det blev mest chill! Vi åt på DONKEN! GOTT!!! Sen shoppade vi utan att shoppa (måste nog dock köpa någon klänning inne på bamboo blonde när vi kommer tillbaka till Kuta igen! Sjukt fina kläder där!) Träningskläder är ganska billigt här, ca 70 % av priset hemma. Måste få tag i en ny bikini också, men kan inte bestämma mig om huruvida det är värt att köpa en märkesbikini eller inte! Här är ju alldeles för många fina från tex Rip Curl, Roxy, Billabong osv! 
Bilarna är till Calle! Så ska vi åka runt och surfa i USA någon gång i framtiden, du, jag och din VOLKSWAGEN!!! ;) 

GITGIT!

 
Torsdag: My och jag hyrde en chafför som tog oss nästan helt norr på Bali, till GITGIT. Där gick vi en guidad tur i djungeln och såg ett par vattenfall!  Det var många häftiga grejer som växte i djungeln, kryddor och frukter och de sålde mycket av kryddorna som fanns där. Den fjärde bilden är kakao-träd, den sjätte bilden papayaträd, sjunde = grönpeppar och rödpeppar och tionde = chili! 
Sista bilderna är tagna ur bilrutan och därav lite skakiga men omgivningen var riktigt kalas! Massa risfält och underbara utsikter!
Sedan körde chaffören oss till Ubud och mer bilder därifrån får ni se snart!

VILKEN HÄRLIG DAG - GILI T!


Här är lite mer bilder från hotellet vi bodde på! Schysst place!
 
 
Förmiddagen spenderades på stranden och vi åt egendesignad fruktsallad (för ca 14 sek) och sen lunchade vi Jumbo-burger hos Villa Ombak (ät den om ni kommer till GILI T!!)
 
På eftermiddagen/kvällen hyrde vi cyklar och cyklade runt ön, så himla kul! Vi stannade och tittade in solnedgången!
 

 
Vi avslutade kvällen med pannkakor!! (Såklart!) Det är också ett måste om ni kommer till Gili T!
 
Här är en av kvällens skönaste bilder; 
 
 
UNDERBAR DAG!
 

UBUD!

 
Såhär läckert skall jag och My spendera våra kommande tre nätter i Ubud, Balis hjärta när det gäller kultur! 
Stället är grymt häftigt, vi har som en egen våning med en terass + matplats ute, varsin stor säng (min är störst), toa med badkar, WIFI och AC för ca 120 kr/pers och natt med frukost på uteplatsen inklusive! NAJS!
Nu ska jag börja ladda lite bilder och sen programmera några inlägg till er! 

BALI!

Hej pa er! Nu befinner jag mig pa Bali. Vi ska sova en natt i Kuta och sedan vidare norrut for lite naturupplevelser! Jag har tyvarr inte tillgang till wifi just nu utan sitter pa ett internet cafe, men nar jag har det sa lovar jag att visa bilder fran den sista dagen pa Gili, den var helt underbar! Vi hyrde cyklar for 15 kr och cyklade runt hela on och sag solnedgangen och hade det awesome!
Hoppas att alla har det fint!
See you soon!

PARADIS!

 
Jag njuter av livet till fullo här på Gili!
Idag är sista dagen på ön, imorgon åker jag, My och en kille som heter Eddie (som vi också träffat på Surf Campet) till BALI! Där kommer jag ha ungefär 10 dagar att utforska ön och sedan bär det tillbaka en vecka till underbara Gerupuk! :)
Jag fick mitt dykarcertifikat i söndags!!! Känns dock fortfarande overkligt att kunna befinna sig under vattnet i nästan en timma!! Jag hoppas att jag åker till fler ställen där jag kan göra lite fun-dives nu när jag får!! Kanske Ko Tao i Thailand, jag har hört att där är bra! Sen ska jag och grabbarna förhoppningsvis dyka när vi träffas! :)
 
Hörs snart igen!!
 
 

HAPPY DAYS!



 
Första bilden är från början av en bröllops-parad! Massa hög musik och glada männskor i fina kläder :)
Andra bilden är glada gänget sista kvällen innan Frida och Elin åkte tillbaka till Campet.
Sen ser ni vårt hotellrum som vi har bokat fem nätter, kostar ca 125 SEK/pers och då ingår AC, Kylskåp, gratis vatten, TV, frukost och "DET badrummet "(som Jocke och My som jag är med här just nu beskriver det) som är typ lika stort som sovrummet!
Dyknings-intro, en något koncentrerad och halvt skräckslagen Carro! Testa i poolen!
Sen har vi hela gänget på väg till marknaden och mina flipflop har gjort sitt på denna resan och ligger i en papperskorg så mina converse fick ta sig en liten tripp! Skönt för fötterna att faktiskt ha skor på sig, även om det blir sjukt varmt!
Sista bilderna är från the night market. Vi äter där typ varje kväll! Mat, dricka och efterrätt för 35 SEK! "Pannkakan" på bilden är helt underbar!
 
Jag har nu dykt tre gånger! Igår dök vi vid ett vrak och var nere på ca 12 m. Idag var jag nere på 17,5 meter och vi övade olika skills så som tex. tömma masken på vatten, blåsa upp flytvästen manuellt på botten osv. Idag såg jag två stora fina sköldpaddor! Imorgon har jag sista dyket och sen ska jag klara ett prov också sen har jag förhoppningsvis dykarcertifikat för Open Water 18m!
 
Hörs snart igen!
Pusshej
 
 

JAG HAR DYKT!!

Idag testade jag scuba-diving!!! Det var sjukt coolt och det kändes som att jag befann mig i en helt annan värld! Jag "förlängde" mitt provdyk till en "Open-Water, 18 m"kurs så jag ska dyka i två dagar till! NAJS!! Tog lite bilder med min gamla UV-kamera, men har ingen läsare till det minneskortet så ni får hålla er lite ;) Såg en stor sköldpadda och massa coola fiskar!
 
Som ni kanske förstår av ovan så befinner jag mig inte längre på Surf Camp Lombok, mina fyra underbara veckor är över och jag är just nu på Gili Trawangan (som vi var på för två veckor sen). Men surfingen för mig är faktiskt inte riktigt slut, jag har nämligen "förlängt" en extra vecka där innan mitt visum i Indonesien går ut, Så den 1:a december kör jag på en Surf-vecka till! Skönt att inte sluta helt tvärt utan göra lite annat och sen surfa lite till! För det är så grymt kul! 
Fram tills dess ser planen ut såhär: Dyka och chilla på Gilis tills vi känner oss nöjda (ungefär en vecka tippar jag på) och sen åker vi över till Bali och där stannar vi till 1 dec då jag tar mig tillbaka till Lombok och SCL medan mina resekompanjoner från campet åker till Australien! 
Sen ska jag förmodligen åka till Singapore, och därfirån vet jag inte hundra än men förhoppninsvis möta upp Calle och grabbarna någonstans runt jul! :)
 
 
Här är en bild från när jag testade body-surf förra veckan, det var inte så himla lätt men rätt kul! Det var dock på tok för små vågor där jag testade så jag får prova igen och bilda mig en bättre uppfattning om det en annan gång :)

SUPERWOMAN!

 
Såhär fin var jag häromdagen! Jag hade lyckats bryta #gå-inte-i-köket-med-blöta-surf-kläder-regeln så jag fick ha punishment-pants! 
 
Jag slänger in ett Update-inlägg imorgon om hur mitt liv ser ut för tillfället och berätta om mina planer! ;) Stay tuned!!!

4 WEEKS!

 
Hej på er alla!
Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering men här kommer en drös med bilder! Livet på Lombok rullar på och jag älskar det! Surfingen går bättre och bättre och jag har gått ner i storlek på brädan från 8,4" som vi började på till 7,2" och jag har börjat svänga med vågen åt sidan och inte bara "rakt fram". Igår testade jag och Jay våra coachers brädor (de kör på short-boards, ca 5,6") och det var sjukt kul! Mycket lättare att paddla men galet svårt att pop:a upp! Haha men jag lyckades faktiskt ställa mig en gång, dock dog vågen snabbt! 
Ovan är lite bilder på lite härliga Locals. Alla är så snälla och vill prata med en (trots att de inte kan så mycket engelska). Om man är på väg in till byn för att handla lite frukt eller något så frågar alla man möter "where are you going?". 
En dag på veckan som gått åkte vi på en solnedgångstur med stora båten för att hoppa från en klippa! Första klipp-bilden är "advanced-coachen" Scott som hoppar och andra är jag!!! :) Galen känsla!!! Det var ca 10 m från där vi stod. Första hoppet var riktigt läskigt men jag bestämde mig för att hoppa en gång till och den gången var mycket roligare!! :D
Bland de sista bilderna är från en fest vi hade, temat var bokstaven E, så jag var "Eva". Andra var "executed, erection, exotic, e-mail, exit wound osv!
Sista bilden är återigen en typ av punnishment-pants, både My och vår coach Sakir fick ha på sig det redan första surf-dagen! haha Dock var My asgrym så Superman kanske är att föredra!! ;)
 
Hörs om ett par dagar hoppas jag!! :)
Många kramar till er alla där hemma! Hoppas att ni har en massa bra filmer och värmeljus som livar upp höstrusket!
Och till "los tres viajeros": Hoppas att ni lever livet i Kina boys!!! :D 

MER GILI

 
1. Ett Cafe som såg så himla mysigt ut, fikade dock inte där. 2.En söt butik på en bakgata, dock en av få som ser ut som "vanliga" butiker. 3. Tuffa masker, tror nästan jag ska köpa en om vi kommer tillbaka hit, dock lite jobbgt att släpa på men får köpa en liten. 4. Vackra blommor! 5. Strandsängarna blev bästa hänget! 6. Kvällshäng på balkongen!
 
 
Sista kvällen med gänget! Mat-runda och chill!
 
 

FÖRSTA DAGEN PÅ GILI T!

 

Härliga gänget!
 
Här är hotellet vi fick tag på. För under hundralappen/pers/natt fick vi dessa två hus med dubbelsängar (+extrasängar), toa, rainshower, frukost och strandsängar!

På Trawangan (och säkert de andra gili-öarna också) så finns det inga bilar utan man åker runt med häst och vagn. När vi hade hittat hotell och mat så la vi oss alla på stranden, dock hade solen gömt sig lite bakom träden!
 
 
 
På kvällen åt vi på matmarknaden! Där köper man mat från 10 kr/portion! Resten av kvällen spenderade vi på en reastaurang och åt efterätt! 
Härligt liv!!
 
 
 
 
 
 
 
 

VECKAN SOM GÅTT!

En kväll spelade vi poker! Jag vann ett par stick och var överlycklig (och genomsvett&glansig eftersom vi har en regel att man måste ha huvudbonad när man spelar kort)
 
En dag åkte vi till Ashstari,huset som gömmer sig bakom alla träd. Det är ett organiskt matställe ovanför Kuta med utsikt över hela bukten! Hoppas att vi ska dit en gång till för de hade en gudomlig brownie!
 
 
En morgon hade vi surf kl 05.30 och då var såg det ut såhär innan vi åkte ut. Soluppgången sen var superfin!
 
 

 
Vi åkte ut med den stora båten på tur igen, men det var väldigt lågt vatten vid revet som ni kan se på fiskesnubben som stod ca 200-300 m från stranden. När vi kom tillbaka till vår bukt så gick vi på grund på väg in från stora båten med våra mindre småbåtar. Alla fick hoppa ur och så fick vi knuffa på båten med packningen.
Frukten är en frukt som jag hittade i den lilla affären som grannen på Campet har. De är lite jordgubbsformade men hårda och har konsistens lite som ett äpple men nästan ingen smak förutom lite syrlig. Spännande att testa lite nytt i alla fall!. Fingerbilden är väl egentligen bara till för att bevisa hur fina fingrar/naglar jag kan ha om ingen tjatar!
 
Lite osammanhängande inlägg men lite update från de sista fem dagarna innan vi åkte till Gili! 
Eftersom det vi gör på campet lyder ungefär såhär: "Eat, surf, chill, eat, surf, chill, eat, sleep, repeat" så blir det lätt att kameran ligger på rummet när det inte händer så myceket nytt! 

Snart kommer lite bilder från Gili Trawangan! 
 
 

RSS 2.0