INNEBANDYPREMIÄR

 
Det har varit en riktig innebandyhelg med premiär för både Lagans Damer och Herrar. Igår spelade jag årets första match, riktigt kul! Dock förlust 7-5. Idag spelade Lagans herrar mot Ängelholm så jag tog med mig kameran som sällskap och kollade. Tyvärr förlust även där, 8-4. Bra match ändå!

Cakepops!

Nu har jag testat cakepops för andra gången! Så gott och så kul!

IN I DIMMAN

 
 
20 dagar kvar.

FILMTIPS FÖR MYSKVÄLLAR

I fredags var en sån där riktig myskväll! Jag tände min jordglob vilket ger riktig myseffekt till rummet, la mig i sängen redan klockan åtta och satte på en film. Eftersom jag var ensam i kväll kunde jag sätta på en sån där riktigt romantisk och "fin" rulle som pojkvännen helst slipper. Idag blev det "The Lucky One". Först tänkte jag, ehm Zack Efron... jaha... (Jag tyckte visserligen om HSM när jag var mindre, men jag har svårt att tänka mig honom i en sådan "seriös" roll.) Men så såg jag att den var baserad på en Nicolas Sparks roman och då tänkte jag what-the-hell, I´ll give it a shot! För de andra filmatiseringarna som jag sett av hans böcker har varit så gimla bra och efter att jag kollat klart på denna kan även den läggas i det facket!
Andra liknande filmer som jag kan rekommendera (de flesta Nicolas Sparks) och förresten, ha en näsduk till hands om ni ser dem första gången, snyft:
The Notebook
A Walk to Remember,
The Last Song
Dear John
The Wow
 
TVå filmer till baserat på N.S som jag ska kolla på snart (kommer inte ihåg om jag sett dem) är:
Message in a Bottle
Nights in Rodanthe
 

PRODUKTFOTO


PÅMINNELSE: ANSÖKNING TILL UNIVERSITET VÅREN 2012

Bilden är en länk till antagningen där de nu har öppnat anmälan till vårens program/kurser! Jag har själv inte bestämt om jag ska söka, men gör nog det för skojs skull i vilket fall! Tanken just nu är att jag ska börja plugga hösten 2013!
 
Så ni som har tänkt söka: Glöm inte sista ansökningsdag = 15 oktober! 

SOUTHEAST ASIA ON A SHOESTRING

 
Denna boken tipsade min pojkvän mig om och den är nu på väg hem till mig! 
Ett bra tips kan vara att beställa den från lonelyplanet.com (där den kostar ungefär 200 kronor)! De hade en kampanj just nu där man köper 3 böcker och betalade för två. Så jag passade på att köpa hem två bäcker till (som ni får veta mer om sen) så det blev 3 böcker för 400 vilket jag tycker är helt okej! Frakten blev även gratis över 250 kronor ungefär. (Adlibris sålde för 174 kr, Cdon 209 kr, Ginza 229 kr & Bokus 173 kr)
Jag kan visa fler bilder när jag fått hem böckerna!

PACKLISTAN TILL MIN LÅNGRESA!

 

Okej hörnini, listan nedan ser galet mycket ut när man kollar på det men man få tänka att det mesta faktiskt är rätt mycket små grejer (tex information på papper osv). Hur som helst var det denna listan jag utgick ifrån när jag packade i tisdags! De jag inte gjorde "exakt" då var medicin och necessärsgrejerna utan där tog jag bara lite random saker! Så det kommer nog väga lite mer (än 7,5+4,0 som testet hamnade på) när det är klart! Sen har jag också skrivit lite tips och förklaringar i paranteser så det är extra text också och inte bara prylar!

 

                           


STORA SAKER

□ Backpackryggsäck ca 50-70 L, □ Liten ryggsäck – ca 20-30 L
□ Sovsäck (gärna tunn, jag har en McKinley lightvariant)
□ Liten kudde (tex. Uppblåsbar nackkudde), □ Plastpåsar/tygpåsar till förvaring i väskorna
□ Badhandduk (kan bortprioriteras beror på vart man ska, jag som vet att jag ska befinna mig på ett surfcamp vill gärna ha min gene badhandduk)
□ Flightbag (Stor ”säck” som man lägger hela ryggsäcken i så den blir lite mer skyddad under flygresorna)

VÄRDEHANDLINGAR
□ Försäkringshandlingar
□ Körkort + kopior, □ Biljetter + kopior, □ Pass + kopior, □ Visum + kopior, □ Vaccinationskort
□ Kontanter, □ VISA/MEASTRO kort 
□ Pengabälte (att ha värdesakerna i, finns bra varianter från Haglöfs som är smidigare än vanliga magväskor)

ELEKTRONIK
□ Reseadapter (jag har köpt en kanonbra på Clas Ohlson, funkar till hela världen)
□ Kamera + tillbehör, □ Extra minneskort, □ Hårddisk, □ USB
□ Mobil (gärna en som har lång batteritid: finns en HÄR för 550 spänn)
□ Dator (detta har jag fortfarande i övervägande)

BÖCKER OSV
□ Guide till bra ställen (jag har beställt hem: ”Southeast Asia on a shoestring”)
□ Dagbok + penna, □ Anteckningsblock, □ Adresser/E-mailadresser
□ Pocketböcker (som man inte är speciellt rädd om, och dessa kan man också byta på hostel osv!)

NECESSÄR 
□ Tandborste, □ Tandkräm, □ Rakhyvel, □ Deo, □ Parfym, □ Tvål, □ Schampoo, □ Balsam, □ Nagelkit, □ Bodylotion, □ Fickspegel, □ Smink (lite!), □ Tvättmedel, □ Öronproppar, □ Lypsyl, □ Tamponger/bindor, □ Liten kam, □ Toffsar + klämmor, □ Syetui

KLÄDER & SKOR 
(Tänk på att man kanske slänger det efter ett tag så tar sådant du trivs i men klarar att skilja dig ifrån, nedan är bara ett exempel)
□ Bikini 1-3 st (beror ju på hur mycket du tänk bada), □ Surfshorts, □ Pösiga byxor (modell längre), □ Shorts 2st, □ Sport-BH, □ Långärmad tunika, □ Långarmad bomull, □ Vitt linne, □ Svart linne, □ Tunt strandlinne, □T-shirts 2 st, □ Tröja av något slag, □ Klänning, □ BH 2 st, □ Trosor, ca 7-14 st (beror på plats, det går ju tvätta ofta), □ Strumpor, korta ca 5-10 st (samma som ovan)
□ Regnjacka (eller annan typ av jacka, men regnjacka är ju så smidigt!)
□ Gympaskor (kosta gärna på er lite extra, man ska ju trots allt ha dem på sig mycket!), □ Flipflops

MEDICINLÅDA
□ Myggspray, □ Plåster, □ Solkräm, □ Aftersun, □ Imodium (för magen), □ Malariatabletter, □ Handsprit, □ Sterila kompresser, □ Kirurgtejp, □ Alvedon/Ipren, □ Compeed, □ Vitaminer, □ Echinatia/Bisolvon (mot förkyldning/hosta), □ Aloe Vera (riktigt bra mot solbränna), □ Idomin, □ Våtservetter, □ Vätskeersättning, □ Vattentäta plåster (om man tänkt bada mycket), □ Bomullstussar, □ Elastisk binda, □ Handduk, liten

ÖVRIGT BRA-ATT-HA/SVÅRKATEGORISERAT
□ Swiss Army Knife (alternativt endast nagelkit, finns ju även billiga "kopior", jag hittade en för 99 kr), □ Tejp, □ Kortlek, □ Spork + liten tallrik, □ Hänglås, □ Foton på nära och kära, □ Pannlampa/ficklampa, □ Vattenflaska, □ Klocka, □ Solglasögon, □ Keps, □ Packlistan (läste någonstans att det kan vara bra om man blir bestulen för då vet man vad man hade!)
□ Viktiga telefonnummer (detta hittade jag också någonstans, bra!)
 Bank / Kortservice, Försäkringsbolag, Boende,Flyg/Buss/Båt – Bolag, Ambassad/Konsulat, Kontaktperson #1, Kontaktperson #2, Kontaktperson #3

 

Som sagt: Detta är vad jag utår ifrån och kanske inte den helt slutgiltiga, men hoppas att ni som ska iväg kan ha nytta av vissa bitar och kom gärna med tips om jag har glömt något  (eller om jag tänkt helt fel!)


NYA SKOR!

 
I ♥ ADISTAR RIDE
 
Så skön känsla med nya skor! Även om mina gamla (samma modell fast förra årets) är så sjukt sköna så känner man verkligen skillnaden i dämpningen! Vi kommer ha det bra, ni och jag, i Asien!
 
 

AMERIKANSKA BLÅBÄR

 
Denna sommar har jag ätit mer amerikanska blåbär än jag nog gjort i hela mitt liv. Kan bero på att mamma fick några buskar när hon fyllde år! För er som inte har smakat så är det lite som en blandning av blåbär och hårda vindruvor. Passar bra till både chokladfondue och lemontårta som på bilderna! MUMS!

HÖSTLJUS



Var ute vid stugan och fotade lite vid solnedgången häromdagen. Sjön blev väldigt mystisk av alla moln och ljussättningen. Se här nedan till exempel, snacka om spegling av ljus:
 

BLOGG.SE

 
Va roligt! Mitt packningsinlägg kom med på blogg.se´s startsida!
Hjärtligt välkomna ni som hittat hit för första gången! ;)

TIPS!


PROVPACKNING!

 
 
Med tanke på att det i söndags var fyra veckor tills jag åker (!) så tänkte jag att det är på tiden att provpacka en gång. Så detta är på ett ungefär vad jag ska ha med. Kläderna kanske kommer variera lite. Pass osv är för tillfället på väg till Indonesiska ambassaden för visumansökningen. Annars är det i princip bara necesärens innehåll (med alla tusen grejer) och annat smått och gått  (+ lite som jag inte fått tag på än )som inte syns! Tex. en uppblåsbar nackkudde, en flightbag (en slags påse/väska som man har hela ryggsäcken i så den skyddas under flygresan), Swiss Army Knife, hängslås osv!
 
 
Det gick mycket bättre än förväntat då min packlista var rätt lång. Jag fick till och med ner handduken i väskan trots att jag hade räknat med att ha den utanpå. Så det känns skönt med tanke på packningspaniken som kommer uppstå de sista dagarna. 
Så som jag packade nu väger backpackryggsäcken 7,5 kg och den lilla 4,0 kg så det var bättre än jag trodde!
Plus att jag också ska ha på mig några av de kläderna jag packat ner, så mer plats finns för sådant som jag kan ha glömt eller för shopping där nere! 
Jag har försökt att packa det tunga långt ner och lyckats ganska så bra! Sedan gäller det även att tänka vart man stoppar vad men det hinner man nog ändra på flera gånger under resans gång! 
 
Hoppas att ni som kanske också ska ut på äventyr blir lite insirerade. För även om packning kan vara tråkig så går det göra den rolig och den är ju trots allt sjukt viktig!
 
Edit; packlista finns i ett inlägg HÄR
 

MINIGOLF



Innan jag lämnade Linköpingstjejerna och fortsatte till Dalarna hann jag träffa Ludwig en sväng! Vi bodde ihop i Hemsedal i vintras. Vi spelade lite minigolf och Ludde vann... Ska tilläggas att det skiljde 3 poäng efter 18 spelade hål! Det är väldigt kul med minigolf faktiskt, synd att man inte gör det oftare. Fast det kanske är just det som är poängen!
Så om ni har vägarna förbi i Linkan, besök minigolfbanan, de hade två riktigt fräscha 18-håls rundor av varierad svårighetsgrad.

LOPPISFYND!!



När jag var på besök i Dalarna gick på loppis! Hittade dessa två fantastiska saker! 
Den till vänster är en gammal hederlig "skolplanch", alltså mer än två meter bred! UNDERBAR! Den kommer få pryda en vägg i mitt framtida boende! Garanterat. Till höger har vi jordgloben, med lampa och nästan helt ny faktiskt! Den har ganska starka färger när det är ljust ute och när man tänder den på kvällen får den perfekt mysljus som på bilden!  Så nästan två jordglobar i en.
IN LOVE

TJEJMYS!

 
Söndags eftermiddag/kväll bestod av riktigt härligt häng i Linkan! Oslagbara vänner!

1 MÅNAD!!

Idag är det en månad tills jag och min ryggsäck beger oss till Indonesien! Jag tror inte riktigt jag förstår att det är sant! Men det är det! Jag ska iofs hinna med en hel del fram tills dess; Pussa på Calle (typ jättemycket), umgås med familj och vänner, spela massa innebandy, jobba på mina tre jobb, fixa massa saker inför resan (visum, sprutor, packlistor osv.), provpacka typ 1000 gånger så jag vet vad som går i och hur mycket man får med sig.. Tur jag ska till ett varmt land!
4 veckor och tre dagar kvar...
Shit alltså.

FINBRUNCH


I söndags var vi på Toftaholms Herrgård och åt finbrunch! Bästa Pia jobbar där! Värsta söta arbetskläder ju! Lyckades även (äntligen) ta en ordentligt snygg bild på Calle!

HOCKEYBRUDAR!



Det blev hockeyträning för min del! Sjukt kul!! Kanske en kärriär inom det, vem vet ;)
 

HOS DALMASEN!



Åh, det var så nära att Cissi vann en miljon/hundra tusen på den jäkla lotten! Två av varje och två skrap var! Men hon blev bara nästan-miljonär.,.
 
Nu är jag äntligen hos min dalmas! Vi ska snacka en massa, gå långa promenader, äta mycket god mat och kanske lira hockey! Wiiee!!

Då var det vår!

 
En vårdag i höstas när jag precis kommit hem från Hemsedal och träffade Agnes som var hemma på lov!  Vi gick promenad och hoppade....

NORRUT!

 
Cissan och Challan
 
Idag drar jag norrut, först blir det en roadtrip med fem härliga tjejer upp till Linköping där jag ska spendera natten hos bästa Agnes och Olivia!! Sedan ska jag hinna med att träffa Ludwig (som jag bodde med i Hemsedal), och sen sist men absolut inte minst: ta tåget till Cissi uppe i Dalarna!! :) Vilka  toppendagar jag har framför mig!!  Hade behövt hinna säga hej till ännu fler i Lin/Norrköping, men det hoppas jag att jag får tillfälle till snart ändå!! Man kan inte vara på mer än ett ställe samtidigt!

HEMMAGJORD TROPISK SOLNEDGÅNG

 
 
Av ännu oklar anledning blev färgerna på detta försöket otroligt magiska! 
Själv tycker jag att stämningen på bilden blev riktigt speciell!

CAKEPOPS



När jag fyllde 20 i somras hade jag lite kalas och då gjorde jag dessa små godsaker!  Enligt receptet verkade det lätt som en plätt men ack så fel jag hade... Haha. Höll nog på i närmare 2 h sammanlagt. Men gott blev det och nästa gång jag gör dem kommer det nog gå betydligt fortare om man eliminerar alla misstag! 

EXPERIMENT




Lite från gårdagens experiment, kan ni se vad det är? :)
 
 

PANCAKES!



Perfekt till långfrukosten, mellanmål, fika, kvällsmat, lätt lunch, ja hörnini, ALLT!! 
O det bästa: Det går att variera till all oändlighet! Med mer/mindre av ingerdienserna, tillsätta havre, kokos, banan, rågflingor eller ja, vad som helst! Ha sylt, nutella, färska bär, frukt, choklad, sirap, hemmagjord specialsirap (a la Pia), grädde, lönnsirap, kokos, glass, eller ja vad som helst ovanpå (Ni fattar vinken!)
Helt ointressant inlägg för den som inte tycker om pannkakor, men för den som känner att det finns lite extra tid att lyxa till det någon gång i bland är detta ett förbaskat bra tips!
Mer pancakes åt folket!

INSPIRATION

 
Jag köpte en tidning innan jag åkte hem från stan i eftermiddags och då fick jag (äntligen) lite inspiration till att leka med kameran. Har har ni en basic vattenbild! Mixtrade och experimenterade lite också så det får ni se i kommande inlägg :)
 
Annars då? Efter sommaren nu och fram tills jag reser har jag inget fast arbete utan jag har försökt att hitta lite smått och gott att jobba med. Förutom lite småtider på Intersport där jag är van att jobba har jag varit lite extra på Laganlands Sweden Shop och vikarie på skolor. När jag jobbat på Sweden Shopen (som förövringt har mycket mer  än bara älg- och trollsouvenierer, utan faktiskt även presentartiklar och lite matprodukter (av älg) osv.) har det varit ungefär 95% tyskar så jag har haft möjlighet att öva och förbättra mina kunskaper vilket har gått helt okej! På vikaresidan har jag jobbat lite åt Åbyskolan och även de senaste dagarna Astradskolan! Det är roligt, har haft bland annat hemkunskap och engelska! Har fått vara både på högstadiet och mellanstadiet hittills och nästa vecka skulle det bli en trea i två dagar :) 
Så det positiva med att jag inte hade fast jobb tills jag åker är att jag har fått testa på nya yrken vilket jag uppskattar väldigt mycket! Får se vad mer jag kommer bjudas på innan avresa!

VÄNSKAP



Det var en läsare som har skickat in denna härliga bild! Så smickrad!
Nejdå..,Detta var en födelsedagspresent från min superfina vän Agnes!!
(Dock lite svår att ge riktig rättvisa på bild, den är mer matt i verkligheten.) 
Originalbilden ser ut såhär:
 

WAKESKATE



 
På några av de (få) fina sommardagarna lyckades jag få med mig brorsan och Cissi ut på sjön och ta med wakeskaten. För er som inte känner till wakeskate så är det som en wakeboard, fast utan bindningar. Alltså står man barfota! Sjukt svårt men riktigt kul! Hoppas på en fin sommar 2013 så jag kan bli ännu bättre!! 

NY HEADER

Jag insåg när jag satt med mina fotoalbum att min bloggheader var från 2010... Kanske dags för version 2.0.1.2!!
 

SWEF-kepsen!



 
Införskaffade inför sommaren min första "moderna" keps!
www.swef.se

SURF CAMP LOMBOK

 
 
Nu är det bokat! I mitten av oktober åker jag till Indonesien och närmare bestämt Lombok. En ö direkt väster om Bali. Där har jag bokat in mig på ett SURF CAMP i fyra veckor. Det är skandinavier som äger campet, så det kommer mest folk härifrån, men även engelsmän, amerikanare, australiensare osv.
  
Man bor i ett longhouse som syns på bilden och det ligger precis vid havet! Det är minst två långa surfpass per dag varvat med teoripass och emellan all surf är får man göra precis vad man vill. De har ofta yoga-pass, man kan klättra på deras klättervägg, åka skateboard i en skatebowl de byggt eller bara chilla!
 
Ön som campet ligger på är ganska outforskad för turister, eller åtminstånde inte lika turistig som Bali. Särsklit inte den södra delen som jag kommer befinna mig på. Detta ser jag som mycket positivt då man får se lite mer av de äkta livet som levs av lokalbefolkningen. Sedan har även campet en "foundation" där de hjälper barnen ur lokalbefolkningen med till exempel engelskalektioner och aktiviteter. Så jag hoppas att även vi som deltar får göra någonting kul som hjälp! 
 
Efter kursen hoppas jag på att kunna åka vidare i Asien, kanske se mer av Indonesien, Malaysia och Thailand. Den som lever får se! 
 
Det var lite kort om vad som komma skall i mitt liv, frågor på det? :)

ROADTRIP 2012

I somras åkte jag och mitt hjärta på en roadtrip genom södra Sverige, här är lite instagrambilder!
 



KVÄLLSPYSSEL



De senaste kvällarna har jag knåpat ihop tre fina fotoalbum! Dock ligger jag fortfarande cirka två år efter men det är en annan femma! Över 1000 små lappar har jag pillat bort för att kunna klistra in fotona, men vad gör man inte för ett handgjort scrapbooksalbum!

ETT, TVÅ, TRE...

Wow, helt fantastiskt vad tiden går! Vi har lämnat tre år bakom oss och går in på det fjärde..
Jag älskar dig!
*15 augusti 2009
 
 
 

ZOOM!

Nedan kan ni se vilket härligt zoomomfång det är på mitt 18-200mm´s objektiv!
Jag står alltså på exakt samma plats, den ena bilden är tagen med 18mm och den andra med 200mm.
 

 
 
 

RSS 2.0