En bra söndag!

En riktigt fin dag var det idag! Nästan helt klart fast kallt! De har öppnat upp till alla toppar nu också så igår testade jag Totten för första gången. Det är skandinaviens högsta alpina punkt, men tyvärr var sikten för dålig går för att kunna njuta av någon utsikt.
På eftermiddagen hade vi avslutning på söndagsskidskolan med barnen från trakten. Det var kul och barnen hade riktigt skoj! Efter skidskolan samlades vi för ost&kex mys i personalrummet och körde lite lekar och umgicks! :) En härlig söndag men andra ord!

OFFPIST!

Idag har jag, Malin och hennes kompis Erik åkt offpist. Vi körde offpist ner för tre olika toppar och det sista var gummiskogen som inte leder tillbaka till skidområdet utan man får ta taxi tillbaks! Gummiskogen var visserligen lite uppåkt men eftersom det är en så stor yta hittade vi fina ställen att åka på! Åh jag bara älskar att glida med brädan över pudersnön! Måste upplevas igen!! Malin tog även lite bilder som jag visar upp här så fort jag kan!
"Ha de" som vi säger här i Norge!

Tjejkväll på Linlykkja

Ikväll hade jag och Anna som jag bor med tjejkväll! Vi startade på kvällsåkningen med ett par härliga puderåk! Sedan kom vi hem och gjorde klart kakan vi börjat på igår nämligen en browniecheesecake (med björnbärsgrädde)! Mums! En film på det och det blev en perfekt kväll!
Måste förresten berätta att jag fått en "request"! En request är om någon som man haft i skidskolan vill ha en lektion igen med dig. Jag hade en liten kille igår och idag ville de ha en lektion till, men jag jobbade inte idag så Anna tog den lektionen och berättade att jag fått en request! Beroende på vad requesten gäller så görs det om till en liten bonus man får i slutet av säsongen. Så jag blev så glad att jag fick en sån för då måste den lille grabbben haft skoj!

PUUUUDER!! :D

Idag har jag åkt så grymt härliga åk!! Höll till i skogen på brädan med sällskap av snö upp till knäna! Eftersom jag prioriterade att få härliga åk tog jag inte med ryggan med stora kamerna men här är ett par mobilbilder och en bild på en skidskolekollega som är tagen av Hemsedal Skisenters fotograf Kalle Hägglund!
Nedan är en riktigt cool bild tagen av Kalle Hägglund, från Hemsedal Skisenters facebook!

Last week!

Såhär ser vi ut när vi har vår Snowracing, denna kväll var jag på toppen (där är det kallt och man står mest still, därav den extra snöskoteroverallen!) och Jessica hade hand om dalpositionen och tog emot våra kunder!
Våra snowracers och en bild från After Ski´n i lördags!

SKI SCHOOL-CARRO

Såhär har jag sett ut denna vecka! O självklart swef på hjälmen!!

Min lilla mor!

Nu har min söta mamma börjat köra mot södligare breddgrader efter ett par härliga dagar här i Hemsedal. Det var skönt med "hemma-känsla" och mysigt att bli lite ompysslad! Tack mamma för att du kom hit :)

Hemsedal Skisenter!

Lite bilder från fredagen i backen! Enjoy!

Mamsen på besök!

Ikväll kom mamma hit och ska stanna ett par dagar. Mycket mysigt! Vi startade med att baka en riktigt god köttfärspaj och fortsatte med "import-utdelning". Mamma hade tagit med en gammal byrå hemifrån så nu kan jag äntligen packa upp allt som inte fått plats i garderoben! :) O massa godsaker fick jag också! Min familj är så bra!

Tre måltider under veckan som gått

Nu blir det ett mat-inlägg igen men jag tycker det är lite roligt att dokumentera eftersom lata jag inte direkt är känd för att vara någon stjärna i köket.
Frukost: Mannagrynsgröt med banan och russin.
Lunch: Räksallad m. ägg och rostat bröd med majonäs.
Kvällsmat: Ris och kyckling med sallad och egendesignad pesto-sås.

Jämna tal och röriga tankar...

Jag skrattar med och åt mig själv ibland. Just nu inträffade en sådan sekvens. Precis som det gjorde igår kväll... De båda incidenterna är faktiskt mycket lika. Det hela började med att min mätare i bilen höll på att närma sig ett jämt tusental! Cooolt tänkte jag för nu skulle jag vara som i HIMYM-avsnittet där Marshall och Ted är på roadtrip och sjunger "500 miles". Så varje dag har jag kollat mätaren och insett "snart där, snart där!!". Men guess what?! Såklart när jag körde hem igår kväll och hade precis släppt av sista vännen så kollar jag på mätaren.. den hade passerat och jag missade det! Så typiskt. Visst, no big deal egentligen men lite kul ändå. Så då satt jag och skrattade hela vägen hem. Samma sak skedde nu ikväll, då jag sedan en tid tillbaka tänkt att hmm, snart når jag ett jämt hundratal på blogginläggen, då kanske jag ska göra ett speciellt inlägg, men näpp det skulle jag inte för jag såg ikväll att det hade passerat utan min vetskap!
Om man tänker efter så är livet lika dant ibland. Man väntar och väntar och verkligen tänker sig ett visst ögonblick till exempel och när det sedan väl inträffar så märkte man inte ens att det hände förrän efteråt.
Lite rörigt inlägg och kanske helt meningslöst men jag tror att det jag menar är det kan vara riktigt bra ögonblick och händelser utan att man måste vara medveten om dem! Men de går att hitta i efterhand! När jag började fundera på var min bil borde varit när det speciella talet rullade fram på trippmätaren så fann jag mig själv i ett glatt ögonblick med vänner i bilen och vi hade en fantastisk kväll!

Bransje-fest

På svenska "bransch-fest", eller ungefär som det betyder här i Hemsedal: Utekväll "speciellt" för alla som jobbar i Hemsedal. Igår var detta på Fjellbekk, en del av Skogstad Hotell. Tog aldrig med kameran in dit, men kanske att några mobilbilder kommer upp senare :)
Här är i alla fall 3 sköna bilder från förfesten:

RANDOM

Här är lite bilder ur mobilen från den senaste veckan:
Jag fick min efterlängtade SWEF-tröja! Jobbade på Revehiet och målade med barnen, hittade denna Herkules-bild (någon som känner sig träffad att den var till just dig? ;) Det borde du...hehe)
En kväll gjorde jag amerikanska pannkakor och det blev smet över så Ludwig gjorde också. Snygga va?
Igår testade vi den nya attraktionen, BIG AIRBAG! Jag "satte" ett-åttio (en-åttio om du läser Calle ;) hihi). Mina kompisar gjorde volter och grejer. Sjukt najs uppfinning alltså! Ska ta med mig min kära Nikon en dag och fota lite snyggare bilder och kanske filma lite!

Today I went up in a tree...

Idag fick jag lite utbildning i säkring av klättring. Klättrade gjorde jag också! Det var najs!

January Sixteen

Vaknade av ljuset genom gardinerna, vackert må jag säga!
Insåg att jag inte alls skulle slå några höjdmeterrekord med min förkyldning, så Greys Anatomy är bra sällskap!
Funderar på om det ska bli sallad till lunch, med räkor! Det är nog det ändå här som jag har upptäckt är billigt än! bara 25 kr/kg! (Återstår att se om de är goda!)
Vår köksduk som egentligen inte alls passar in i övriga rummet men ändå är lite sådär charmig!
Här har jag legat hittills hela dagen! Får se om det blir någon ändring på det! Några åk hoppas jag på om inte kroppen protesterar! :)

Pärlemormoln!

Detta otroligt tuffa sken har jag bara sett i Norge, två gånger hittills.

Hjärtligt gott!

Supergoda Havre(choklad)bollar i söt julklappsskål!
Jag saknar mitt hjärta... ♥

Stavkroa!

Vi startade vid TV2 SNOW SHOW där det var Bungie-run, men så värst spännande var det inte så vi stegade till Stavkroa istället...
Såhär såg det ut där! När vi kom i alla fall, en timme senare stod alla på borden...
www.swef.se var på plats!
Sen vände jag mig om jag lyckades hitta några vänner till!
Sedan begav jag mig ut till "King of the Hill"
O där hade ni de två bästa bilderna jag fick till!
Lyckad kväll!

Chokladbollar!!

Dessa små godingar står på kylning i kylskåpet! Smaskens!!
Jag inser att jag i princip bara lägger upp bilder på mat och nej, det är inte meningen det ska bli en matblogg men jag har varit lat (+ att jaginte haft tillräckligt bra väder) för att ta med kameran till backen men jag ska passa på så fort det går! :)

Utflykt med NO-tjejerna!

Här har ni lite av min dag i bilder. Alla är tagna med mobilen. Jag var på utflykt i Ulsåks-skogen med de två andra NO-tjejerna (Norska Opplevelser) och vi sökte rätt på alla orienteringsutmaningar som vi har i en aktivitet!
Fin älv och en Jessica som slår kullerbyttor!
Hängbron vi var tvugna att korsa och älgspår!
Älgbajs och älgens sovplats! Kändes som en biologilektion nästan!
NO-tjejerna Jessica och Elli och min utomordentligt goda kvällsfika!

Fredag på Aggstams och Bar(t)


Min utsikt från fönstret!

Helgen har varit mycket bra! Även om jag inte tänkte den som helg. Jag lever var dag i taget och har egentligen ingen koll på veckodagar. Denna veckan har jag jobbat lite varje dag! Onsdag och fredag blev utgång. Hittills har jag testat 3 av Hemsedals uteställen. Allt är väldigt mysigt inredda och det spelas bra musik. Inte för att några av ställena var den andra lik, tvärt om de var väldigt "egna", men jag tror det är just det som är så härligt för då kommer man tillslut veta vilket ställe man ska gå till efter humör :) Ni ska få se lite bilder senare! :)
Ha det bäst!

UPDATE!

Kan berätta att jag nu har testat det mesta av det jag ska jobba med under vintern.
Det blir femte snowracingen ikväll och det är riktigt skoj! Vi kör skoter upp till toppen och riggar upp innan kvällsåkningen drar igång och då kommer våra gäster med sittliften. Sen gäller det att förklara allt och bara se dem ha roligt, för det är verkligen kul! Skulle ni komma upp till Hemsedal, boka "Aking" (=Snowracer) hos Norske Opplevelser! Det förgyller resan lite extra!
Sedan har jag testat på snöskor som ni såg i tidigare inlägg, där har jag ännu inte guidat själv men vi har utforskat områderna lite och det kommer bli spännande!
Igår åkte jag och Norske Opplevelser till ett Hotell som heter Storefjell som låg 45 min ifrån Hemsedal. Inuti hotellet var det som om man var på en finladsbåt, mycket läckert! Under dagen höll vi i vinterlekar = teambuilding! Vi lärde oss de olika stationerna och när vi hade andra gänget fick vi hålla i det själva. Samma sak ska jag hålla i på lördag, men då utanför ett hotell i Hemsedal!
Jag jobbar också lite extra på Revehiet, det är som ett dagis i backen där föräldrar kan lämna in sina barn när de vill åka lite själva. Dit kommer barn från många delar av världen, men hitills mest norskar. Jag är glad över att jag kan min tyska då vi faktiskt haft ett par barn därifrån och de blir riktigt glada när de får riktiga svar tillbaka och att någon förstår dem.
På söndag ska jag jobba det första för Skidskolan, då ska jag och fyra tjejer hålla i skidskola för Hemsedalsbarn!
Såhär såg delar min 1 januari-mat ut! I vanliga fall försöker jag laga gröt på morgonen och lagad mat en gång om dagen. Maten i Norge är som bekant för de flesta dyr. Därför har jag köpt med mig mycket mat från Sverige. Men saker som mjölk och ägg och andra varor med kort datum behöver jag ändå handla. Kan till exempel berätta att en liter mjölk kostar ca 16,50 SEK! Helt galet! Men visst, sen tjänar man ju också mer i timmen här än i hemma. Dock jobbar man oftast inte en svensk heltid/månad när man säsongar men jag hoppas att det kommer gå jämt ut ändå, vi får väl se i slutet av säsongen! :)
Hoppas att alla ni har det bra där hemma!

BEST OF NYÅR 2011/2012

Nathalie, Ludwig och Carro x2
Välkomstdrinken intas!
Förrätten är framdukad, toast skagen! Middagen blev riktigt bra tack vare grymt sällskap!
Kvällens mysigaste bild! aka "Middagsbönen"


Hallen på Hybel som var fylld med både kända och okända ansikten innan tolvslaget

Tacka vet jag Skype!


På genomresa Sverige-Norge

Tanken var först att jag skulle åka raka vägen Vemdalen-Hemsedal, men så blev icke fallet! Jag stannade först i Sälen och tog några åk, ty om man är skistar-anställd så får man åka på de andra destinationerna med ;) Sedan skulle jag hälsa på mina vänner i Trysil som jag träffade på intervjuerna och det slutade med att jag sov över! Vi spenderade hela kvällen på "måndagsklubben" som är ungefär som en fritidsgård för säsongare! Mycket kul och det var väldigt najs att träffa så många igen! Dagen efter tog jag förmiddagen i Trysils skidbackar och fortsatte sedan resan över de Norska bergen!

RSS 2.0