Vi välkomnar 2012!

Idag ska jag gå på min första nyårsfest! Har alltid firat med familjen i vår stuga. Men detta nyåret firas med fest i Hemsedal! Ska bli spännande! Gott nytt år till alla mina saknade: Calle, familjen och mina underbara vänner! (och till alla andra också!)

Trugetur!

Ikväll följde jag med mina kollegor och ett gäng holländare upp på berget för en trugetur(gå med snöskor) i stjärnskenet! Det var väldigt mysigt och en härlig upplevelse! Hunden Axa var väldigt cool för hon åkte sittliften med oss, tuff brud!

Skotertur!

Juldagen bjöd på skotertur med familjen! På varsin skoter åkte vi i vemdalsfjällen! 8 mil blev det tillslut och det känns fortfarande i axlar och fingrar, men lätt värt! :)

Håll ut!!

Jag har massa att visa! Men har prioriterat att umgås med mina nära dessa dagar.. Imorgon åker jag till Hemsedal igen! Sedan kommer ni få se!;)

Tufft liv!

Detta var bara dagens skörd av snö, gårdagen såg lika dan ut den också! Det gillar vi!

Kick-offIgår var det Kick-off med Hemsedal Skisenter personalen! Har har vi mina snygga kompisar!
Idag har jag åkt massa skidor! Myskistar stog på 5000 fallhöjdsmeter! Första åket i en helt nypreparerad och näst intill tom backe utom vi skidlärare. Riktigt najs!
Ikväll ska jag kolla på Volleybollturnering för säsongsjobbarna :)

Liten uppdate!

Hej på er!
Här händer det mycket! Idag började internutbildningen på skidskolan. Vi har fått våra kläder och jobbskidor! Det var lite info på förmiddagen, sen åt vi lunch på Skistua = mycket gott! På eftermiddagen var det friåkning. Det har snöat en hel del så på nya skidor och uppåkta backar var det inte det lättaste, men skoj! :)
Ikväll är det Kick-off och julbord!
Ha det gott!

My Crib!

Det är inte 100%-igt klart än men såhär ser mitt rum i Hemsedal ut just nu!


Snart får ni se bilder på hela lägenheten!

Packning på GBild tagen påsk 2010, BIG JUMP Björnrike. 

Snön här hemma gör mig riktigt taggad på att åka skidor och bräda! Nästa vecka är det verklighet!!

På lördag går första "flyttlasset" och jag packar för fullt här hemma. Igår var jag och mamma på netto och handlade en massa konserver och annat med bra "bäst-före-datum". Maten i Norge är väldigt dyr så det känns smart att ta med sig så mycket som möjligt. Tänkte lite att jag kunde visa er sen vad för slags billig mat jag äter där uppe!

Norske Opplevelser

Norske Opplevelser är precis som det låter - ett upplevelseföretag. De anordnar alla möjliga aktiviteter året runt!
Jag kommer främst att arbeta med Snowracing! Under tre av de fyra kvällar som skidområdet har kvällsöppet kommer jag att hålla till vid en backe enbart öppen för snowracing. Andra aktiviteter som jag kommer vara med och anordna är "Vinterlekar", "Utmaningen", "Jakten" och "Trugetur".
Vinterlekar, Utmaningen och Jakten är kortfattat teambuildningaktiviteter av olika slag. 
Trugetur är en dagstur på fjället med snöskor (Trugor).
Norske Opplevelser har ett stort utbud av aktiviteter utöver dem som jag kommer att hjälpa till på, bland annat: offpist-guidningar, isklättring och längdåkningsturer samt mycket mer!
Besök deras hemsida här: www.norskeopplevelser.no
Efterhand som jag varit med om deras aktiviteter kommer ni kunna läsa om dem här! :)
Det går faktiskt att använda snowracern på sommaren också! Så det så..

Snöigt och snorigtIdag är det både snöigt och snorigt! Snart ska jag iväg och coacha småbrudarna till vinst! Därefter blir det att snacka med bästa damlaget men själva träningen får jag inte delta på för förkyldningen.. :(

Idag träffade jag bästa Pia sista gången på X antal månader.. Känslan är obeskrivligt lustig. Vi har aldrig varit ifrån varandra på riktigt.. Tur att skype finns!!

The Dubai Fountain

Kvällen i Dubai satt jag och mamma på T. G. I Friday´s.
Där beställde vi drinkar och en megastor Chokladbrownie!
Utsikten över staden och fontänen var svårslagen! Jag ska lägga ut en film sen så ni ska få se hur vattenspelet verkligen såg ut!


Från ansökning till arbete...

Hur fick jag ett jobb i de så kallade skandinaviska alperna, Hemsedal?
Det hela började i somras med en ansökan på skistar.com. Vid den här tidpunkten visste jag inte riktigt vart jag ville jobba. Så jag sökte jobb till samtliga skistars destinationer samt några till. 
Efter ett par veckor började skidanläggningarna höra av sig och jag blev tillkallad på intervjuer.
I september månad tog jag och bilen en roadtrip till Norge. Med stopp i Trysil och Hemsedal.
På båda ställena var det ett gäng glada människor som var där av samma anledning som jag, de ville jobba som skidlärare! Schemat var blandat med intervjuer och aktiviteter och massa mat! Båda ställena kändes kalas!
Efter intervjuerna var det en lång väntan på svar. 
Först blev det ett negativt svar från Hemsedal då föregående års skidlärare ångrat sig men jag låg på ändå eftersom jag gärna ville säsonga, hur kort eller lång säsongen än skulle bli.
Det hela slutade med att jag fick ett jobberbjudande från ett annat företag i Hemsedal som blivit tipsade från skidskolan. Det blir inte riktigt som jag tänkt mig men jag tror det blir bättre!
Jag har fått anställning hos ett upplevelseföretag, som en slags aktivitetsledare skulle man kunna säga. Plus att jag kommer att arbeta extra på skidskolan efter behov.
En del av mitt arbete kommer att ske kvällstid så många dagar kommer att spenderas i skidbacken!! :) Jag antar att det kommer bli rekord i antal skiddagar iår!

DUBAI JULI 2011Akvariet ligger inte i ett zoo eller liknande utan detta var mitt i Dubai Mall!Dubai Mall från utsidan och Dubais kända fontän, bilder i action kommer framöver! :)

Burj Kalifa - världens högsta byggnad. Bilden är tagen med fischeye och beskärd, därav förvrängningen på sidorna.


Sedan åkte vi upp till 124(!) våningen! Detta tog ca 1 minut i hiss! Här har ni utsikten!!

Abu Dhabi - Juli 2011Här är lite bilder från Emirates Palaca, Moskén och Forever 21!

Vad bilderna inte förmedlar är den otroliga(!) värmen! Man svettades som en gris så fort man gick ut!
Cool upplevelse men lite väl överdrivet kan tyckas! Håll utkik för snart droppas här lite bilder från Dubai, den häftigare delen av resan!


På väg att korsa gränsen...Hörrnini! Jag har inte berättat på bloggen att jag ska ut på äventyr!
Vintersäsongen ska jag spendera i Norge, näramare bestämt Hemsedal! (www.skistar.com/hemsedal)
O det betyder en skärpning i bloggandet så ni kan hålla er uppdaterade om vad som händer mig på andra sidan gränsen!
Om 8 dagar (Det lät läskigt att skriva! Nästan bara en vecka ju!) går första rundan till Hemsedal. Då är det dax för Introduktion på skidskolan i en vecka!

Det riktiga avresedatumet för mig blir den 22:e december med mellanstopp i fjällstugan! :)
Vill ni med på äventyret? Då är det bara kolla in här lite då och då! Nu kör vi!! :)

RSS 2.0