LIVET I DALEN!

 

Livet i dalen rullar på! Massa jobb och härligt häng med alla sköna människor här! Inte minst med alla underbara som jag bor med! Vi bor 3 x Carro, 2 x Johan och 1 x Sonya! haha En aning förvirrande. Men jag har blivit "Ahlis" och Carro som bor uppe på loftet kallas Tomten.
I
dag har jag haft avslutning med mina grupper! Gauper (3 år, level 1), Fjellugler (4-6 år, level 2). Ulver (7-10 år, level 3) och Fjellryper (4-6 år, level 1). De har blivit så duktiga!! Denna söta bild fick jag och Sonya av en tjej som vi haft i Uglegruppen! 
6 h lektion/dag! Det tar på kroppen!!!! Helt slut i ben och rygg, men får nog snart tillbaka skidåkarmusklerna! Imorgon har jag privatlektioner, hittills en request (att en elev jag tidiagre haft ber om extra lektion och då får vi lite bonus, så det är skoj!) och en till lektion. Hoppas att det blir lite mer påbokat imorgon!

Så annars, förutom sliten kropp, mår jag bra! Pusshej!

Honey, I´m home!

 
"Hemma" i Hemsedal igen. Nu väntar tre spännande månader! LOVE!
Bild från sista tiden förra säsongen! Hoppas denna blir MINST lika lyckad!

VECKAN AVKLARAD!

 
Första skidveckan för säsongen och även utbildningen är klar! Godkänt teori- och undervisningsprov gör att jag endast har testdagen med uppåken (som måste göras vid separat tillfälle, ) under säsongen kvar innan steg 2 är helt klart! Skönt! Idag ska jag ta igen mig efter en krävande men rolig vecka. Imorgon kör jag genom bergen till Hemsedal. :) Ha en mysig lördagskväll gott folk!

VINTERSOL!

 
När jag var hemma åkte jag och mamma en Tant-runda och kramade om mina släktningar. På vägen hem var solnedgången underbart fin! 

"HEJ MITT VINTERLAND"

 
Bilderna är från Bolmsö förra veckan! 

Nu befinner jag mig i Tänndalen på en veckas utbildning innan jobbet i Hemsedal, Norge startar för säsongen! 
Idag fick vi uppleva riktig vinter, -27!!! FYYY! Nästan 60 graders skillnad mot Asien... Men tacka vet jag pjäxvärmare! Hoppas vi får lite varmare under veckan! Men det ska väl härdas!!! HÄRLIGT ATT "STÅ PÅ SKI" IGEN! :)
Hörs snart!
 

Wiiieee!

 
NÖJD TJEJ! Här är jag på Gili-öarna (eller ja i vattnet runt..) och tar dykarcertifikat!!

Just nu packas det för fulla muggar(förutom just nu då för nu skriver jag ju ett blogginlägg, men här har varit för dålig uppdatering på sistone!)! Jag har haft fullt upp med att träffa nära och kära och försöka hinna med så mycket av "hemma" som möjligt innan nästa äventyr börjar.
Imorgon startar den långa resan norrut! Först stopp i Linköping och hälsa på lite släktingar en snabbis för att sen ha sleepover hos Sofia i Norrköping. Sen vidare till Dalarna och Cissi med familj, även här en sleepover och sen vidare till Funäsdalen under söndagen. På måndag morgon börjar min utbildning. SLAO steg 2. Efter en förhoppningsvis lärorik och rolig vecka rullar bilen vidare mot Hemsedal!! Så om 10 dagar befinner jag mig återigen på plats för en underbar säsong som skidlärare! VI SES!

GERUPUK SKATE COMPETITION!

 
 
Här är en riktigt skön och bra gjord film om en skate-tävling som campet anordnade för alla Locals. Jag var inte där just då utan det var när jag befann mig på Bali. Men jag ryser ändå när jag ser den för jag känner igen så många av de underbara människorna jag träffat där och stämningen är så fin! Så ta fyra minuter och kolla på den - så värt! :)

FEELS LIKE HOME!

 
Åh, känslan av att sova i sin egen säng! Krama om mina kära. Äta nybakt bröd till frukost. Potatis, visste inte ens att man kunde sakna potatis innan jag åkte iväg - men joho det kan man. Bea-sås, åh så gott.
Vetskapen om att jag inom den närmsta veckan kommer träffa nästan alla mina bästa vänner, fina släktningar och brorsan - lycka!
Trodde knappt jag skulle säga det men: Det är liiiiite skönt att vara hemma! Självklart längtar jag tillbaka till upplevelserna, värmen och allt som hade med min underbara resa att göra. Men "all good things come to an end" och så är det även med resor! Leva i nuet ska man göra och just nu njuter jag av allt här hemma som har saknats mig i tre månader.
Är hemma i en vecka innan nästa kapitel i livet börjar: Utbildning i Tänndalen och sen direkt vidare till tre månaders hard-work-work i Hemsedal - världens bästa jobb - åh jag är "hög på livet just nu" (som söta Sonya hade sagt)!
 
Hörs om ett tag!
 

MOBIL-VIETNAM 2.0

 
Mobilbilderna från där vi lämnade sist tills idag: Solnedgång i Kon Tum. Hostel. Kossorna på landsbygden som gick hur brett de ville och flyttade inte på sig även om man tutade, ungefär som renarna i Sverige! Smalaste trappan upp till ett hotellrum, nästan så jag inte kunde gå bredaxlad! Vackra vyer. Nya vänner. Massa vattenfall! Dopp i forsen.Superfin utsikt när vi körde på 2000 meters höjd! Lite mer vattenfall. Städer. Marknad. Packning vietnam-style! Te-plantor. Hamnar. Ho Chi Minh. Krigsmuseeum. Calle-lock-a-like! Rusningstrafik. Fler nya vänner. En sista-dagen-bild med samma outfit som jag hade på min resa ner (BILD). Ljusare hår och lite (mycket lite) brunare (syns tyvärr nästan inte att jag varit utomlands, haha! Har ju inte blivit något solande den sista månaden (antibiotika-kur, dåligt väder och "safety-first" med motorcykeln (= ha jacka och långbyxor även om solen steker på OM vi mot förmodan skulle trilla). Men det är ju inte graden av brun-het som påvisar hur bra man har haft det även om jag gärna behållt brännan från Gili och Bali!! 
 
Just nu sitter jag på Hong Kongs flygplats. Flyg 1/3 är avklarat! Jag har nog inte riktigt förstått att jag är på väg hem.... Imorgon, sent, är jag hemma. Låter skumt även när jag skriver det. Men det är ju sant. HEMMA!

VIETNAM UR EN TREDJE VINKEL!

Nu har ni fått se massa bilder ur mobilen (snart kommer fler) och ur min kamera. Här kommer en bildbomb ur Olles kamera! Massa bilder som jag fotat när vi kört med även lite annat smått och gott som de andra tagit! Enjoy!
 
 
De små bergsvägarna och de gånger vi kört längs kusten har lätt varit vackrast och roligast! Så värt att ha haft en motorcykel och kunna välja själv var man vill stanna och hur långt man känner för att köra. Helt klart bästa sättet att uppleva landet!
 

MUI NE - ÖKEN?!

 
I Mui Ne fanns det ett område med superstora sanddynor! Självklart tog vi hojjarna dit och kollade läget! Det var rätt läckert att se och kul att testa pulkaåkning i sand! 

SLUTSPURTEN...

Nu är det sista heldagen, sista dagen på resan och sista dagen med Calle på väldigt länge... Inte kul...
Får trösta mig med att jag efter min långa resa hem (ca 40h med alla väntetider) får krama om min fina familj och under veckan jag är hemma även mina fina vänner och släktingar!
Hoppas att jag får wifi på flygplatserna för då kan jag lägga in bilder från sista veckan och kanske sammanfatta min fantastiska resa!!
Ses snart, Sverige!!

DA LAT

Nu befinner vi oss i Dalat. Det ligger 1500 m.ö.h. och här är faktiskt ganska kyligt trots att vi är ganska långt söderut! Vi har besökt ett tempel och ett ställe som kallas Crazy House som verkligen var helt galet. Massa trappor och hus byggda som en labyrint. Påminnde lite om Alice i Underlandet. Fin utsikt var det i alla fall från de högsta byggnaderna!
Sen körde vi en runda med motorcyklarna och såg en sjö och kollade in ett vattenfall! Igår, när vi körde hit från Nha Trang, var en av de finaste kördagarna. Superbra väder och sjukt fin körväg! Vi var uppe ända på 2000 meters höjd och vilken utsikt! Bilder får ni se när jag har fört över från Olles kamera som jag brukar fota med när vi kör! Miljön var sjukt häftig; i början var det rätt mycket palmer och djungel med vattenfall och tjock "skog" och slutet innan Da Lat blev mer gles tallskog och stenigt! 
 

LIFE IN NHA TRANG!

 
Dagarna i Nha trang var chill! Vi hade lite otur med vädret (som vanligt blev det bra just när vi lämnade) men vi var rätt glada ändå! Grabbarna tog morgondopp, vi gick längs stranden och jagade vågorna och vi dök :)
Förresten var det sjukt mycket ryssar i staden! Vi kom på att det säkert är som Egypten och Kanarieöarna är för oss ungefär. De stod säkert för 80-90 % av turisterna och vissa menyer stod till och med på ryska! 
Vi lyckades i alla fall hitta lite folk från andra länder också. Bland annat firade vi nyår med ett kanadensiskt par som lärde oss två nya kortspel: "Rummy" och "Kings Corner"! De var riktigt najs!

NEW FRIENDS

 
Trots att de inte kunde någon engelska hade vi en trevlig kväll med några vietnameser på ett gatukök! De bjöd på grillade räkor, öl och många skratt!

JUL I HOI AN

 
Nästa stopp som varade mer än en natt blev Hoi An där vi firade jul! Mysiga gator, lite julstämning, cp-bilder (fast jag fuskade ju på denna gruppbilden) och lite strandhäng! Dock ingen sol. Vi har ständig otur att det är dåligt väder när vi väl stannar, men tur är väl det att solen skiner och det inte regnar så mycket när vi kör som det gjorde de första dagarna! :)
 
 

HAN OI

 
Nu har jag laddat över bilderna från kameran till datorn så här är lite ur Han Oi! Trots att Han Oi var dimmigt och kallt var det ändå bra för jag fick pussas med mitt hjärta och träffa alla killarna igen! Men jag är glad att vi lämnade staden för sydligare breddgrader. Trångt och inte så mycket att hitta på! Snart får ni se bilder från Hoi An och jul (det var då kamerna åkte fram härnäst).

NHA TRANG

Vår Honda Win på en av de fina kringelikrokvägar vi kört på!
 
Hej mina vänner!
Förlåt för lite dålig uppdatering! De senaste dagarna har vi befunnit oss i Nha Trang, det ligger ganska långt söderut på östra änden av Vietnam. Vi har ca 450 km kvar till Ho Chi Minh-City och där bör vi befinna oss runt den 7:e januari så vi har ingen brådska! Här i Nha Trang så har dykning stått på schemat. Calle och Olle håller på att ta dykarcertifikat och jag och Anton har gjort 2 fundives. Ganska dålig sikt tyvärr då vi lyckats pricka in lågsäsongen men det var ända häftigt att dyka när man nästan inte såg något och väldigt prisvärt!! 

Jag önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!
För min del hoppas jag att 2013 blir minst lika bra som 2012 för då blir det ett mycket bra år!
Tack alla som har bridragit till att 2012 blivit så himla underbart på alla sätt och vis!!! <3

RSS 2.0