WHITE NIGHT!

 
Hejsan! 
Såhär såg jag ut igår! Det var white party med UV-ljus på dansgolvet så min gamla studentoutfit fick hänga med på fest igen!!
Helgen har gått fort men varit så skön!! Fredagen bestod av plugg och sen fredagsmys med film och godis, lördagen blev loppis, storhandlande på Maxi och White Party och söndagen bjöd på sovmorgon, o pizzahäng! Allt i massa goda vänners sällskap! :)
Imorgon ska vi ha LAB. Vi ska undersöka vem i klassen som "har begått ett brott"!! Spännande haha
Alltså DNA tester - ska bli kul o se hur det går till i laboratoriet.

På tisdag firar jag två månader i Umeå. Tänk vad fort tiden går - även om det ibland känns som vi gått i skolan hur länge som helst så kan det en annan stund kännas som om det var igår vi hade upprop! Knäppt detdär!
Sov så gott allihop!
Vi hörs när vi hörs!

OCEANLOVE


Specialbild från SurfCampLombok november 2012. Har precis blivit omkörd av vågen, glömt att fortsätta eller hur jag ska förklara, men jag antar att jag ändå fick en ganska bra åktur fram tills detta, lyckan lyser.
 
God kväll!!
Eller det borde ju vara "God natt" men det kommer i slutet av inlägget!
Denna helg har varit superbra! Innehållit allt ifrån våffelmys till sittningsjobb och stuvade makaroner.
Idag har jag spenderat mesta tiden med två av mina nyfunna Umeåvänner. Vi har kollat på lite Youtubefilmer om vårt kommande avsnitt i skolan: DNA! Det ska bli så himla spännande och jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot att lära mig massvis om detta! Vi gjorde sen underbart goda varma mackor till kvällsmat! Kommer absolut göras oftare, hade ju glömt av hur gott det är! Senare delen av kvällen bestod av lite Generalhäng och jag skuttade därifrån med lite idéer och efter en tur på ICA så kom jag hem och knåpade lite på datorn. Kul o ha fixat lite grejer redan nu.
 
O fixandet fortsatte, fick för mig att kolla på gamla surfbilder. Från "nybörjartiden". 
Det är knappt förrän man inser hur det var när man började som man faktiskt ser hur långt man har kommit. Ganska häftigt.
Kan ju tillägga att jag självklart tog lite "extra dåliga" bilder för att förtydliga, har suttit och skrattat åt mig själv ett tag nu... Första bilden är ungefär vad coacherna skulle kalla en Titanic - armarna rätt ut och kroppen framåt och tyngden ska vi inte ens snacka om haha.. 
Andra är väl inte så pjåkig förutom att jag har bromsen på så mycket det bara går, här försöker jag ju visa för kameran att "jag visst förstår hur man ska ha armarna" (lite för tydligt... haha)....
Tredje och fjärde hör lite ihop, även om detta inte är samma åktur. Dessa vågor tyckte jag då var "så bra!!". Jag missar ju i princip hela åkturen - poppar inte förrän jag är nere i botten (trean) och när jag väl ställer mig upp (fyran) så är jag alldeles för långt bak. Visst vågen kommer fånga upp mig lite och det blir en liten vitvattentur tillslut. Inte något jag hade varit nöjd med nu, men då var jag ju lyrisk av även det!

 
 
Det jag skulle komma till var;
Sometimes you need to look back where you started, to realise how faar you have come!
Nedan är andra resan till Indonesien - maj 2013. Lite kul att jämföra faktiskt!
 
 
 
Godnatt kära vänner!
Sov gott!
Nu ska jag drömma om DNA, RNA, mRNA och tRNA!
 
Vi hörs när vi hörs!!

Winter is coming...

 
Ett citat ur Game of Thrones passar perfekt idag, Winter is coming! Ganska knäppa kontraster då långt ifrån alla träd tappat sina löv eller ens blivit gula! Men snöflingorna är här! För att stanna, det återstår att se!!
På tal om snö så har jag anmält mig till en Skidresa till Italien i "vår"!! :D Ska bli så himla skoj! Det är då fem år sedan min dittills första och enda alpresa ägde rum och då var jag mer än nöjd! Så nu gäller det lägga massa krut på plugget så att man förtjänar att åka iväg!
 
NU: DUGGA-PLUGGA - vad annars? ;)
Hörs när vi hörs!
 

Oj oj, hej hej...

 
Ojoj, hejhej! Två blogginlägg på två dagar... vad sker? Kanske är det en sån där liten välbehövlig paus man behöver när man pluggat länge och hjärnan liksom inte vill mer. Ja en sån är det nog....

Hur som helst ville jag visa den fantastiskt fina bild ovan som jag tog på väg hem från min lilla utflykt till Ö-vik i lördags - blev nämligen en impulsdejt med fina Cissi som spelade match där. Det var knappt så jag trodde jag var i Norrland när jag kom ut på stranden. Kan tänka mig hur underbart det måste vara på sommaren med tanke på hur fint det var nu! 
Nedan är mina loppisfynd från söndagens "bordsloppis" på Universum, totalt 100 svenska kronor gav mig en vattenkokare, en växt (+kruka), ett dricksglas (egentligen två men det ena klarade inte färden hem i min cykelkorg....hehe oops) och en superfin frimärkssamlingsbok!! Inte för att jag behöver någon samlarbok eller ens samlar på frimärken men boken var så fin och den skrek "Carolina - jag är din". O vem vet, om sisåsär 100 år när mina barnbarnsbarn hittar den på min vind kanske de blir rika! 
Till höger har vi en ytterst vacker målning av Citronsyracykeln! Fina färger gör plugget roligare och mer pedagogiskt.. :)
Nog flummat och back to work - duggaplugga!!
 
           

2013.10.14

Ny vecka, nya tag! 
Idag har jag och ett gäng goa klasskamrater spenderat i princip hela dagen på bibioteket (med undantag för lunchbreak). Känns som lite förståelse börjar krypa fram bland alla reaktioner och cyklar osv! Hoppas resten av veckan går åt samma håll!

Idag är det exakt ett år sedan jag begav mig ut i stora världen på egen hand! Ett år sedan jag och min ryggsäck for till Asien. Vilken grej det var! Är så glad att jag tog chansen och vågade åka iväg trots obefintligt sällskap. För sällskap var nog det som det blev minst brist på! :) Så mycket upplevelser och ögonblick av lycka!! :)

Har så många fina bilder, så det var svårt att välja! Tog en som jag nog inte visat här på bloggen, från en strand på Bali. Om ni är nyfikna på fler så finns det bak i arkivet; okt2012-jan2013! 
 
 
Vi hörs när vi hörs!

weeknumbersix.

 
Hejsan hejsan! Här är två instagrambilder från den sjätte (!) veckan i Umeå... Jag kommer nog säga det en sisådär tusen gången till så varför sluta nu; Tiden går sjuuukt fort!
Den första bilden är utanför MB (Medicinska biblioteket), där träden visar upp hälften av alla regnbågens färger. Hösten är vacker, det går inte säga annat. Den må vara regnig, ruskig och gå mot mörkare tider men den är himla vacker och mysig!!
I mitt rum har jag lyckats få lite innehåll i min "string-tavla" som jag gjort av en loppis-ram och loppis-tråd. Billigt och bra!! O min kära jordglob är ju med på ett hörn, ett av de bästa loppisfynden jag gjort!!
Idag lyckades vi skriva klart vår labbrapport så det är "bara" dugga-plugg (och ja ett case också...) som ska göras i helgen. Utöver det ska jag träffas med min "gamla" nollegrupp och ha Generalmiddag! Kul helg som kommer kännas extra lång - vi har självstudier på måndag! Tur att jag har hamnat i en sån pass bra klass att plugga för det mesta känns skoj, så länge man är ett par stycken blir det bara trevligt! Delad glädje (och ibland även ångest/stress) är alltid bäst! haha :)
 
Trevlig helg alla fina som hittat hit!
Vi hörs när vi hörs!
 

Nallesjukhuset!

Nämen hejhej! 
Visserligen en ny vecka, men andra inlägget inom en vecka... wow!
Jag tänkte nämligen att jag skulle berätta lite om projekt nummer två, Nallesjukhuset.
Vi som går termin ett håller nämligen i denna temadag som är till för förskolebarn i åldern 4-5.
Alla som vill från klassen kommer att få vara med men det skulle lottas fyra stycken "Nalle-Överläkare". "Jag vinner ju aldrig ett lotteri tänkte jag.. men kom ihåg min surfcoach´s citat som berör både "svåra" vågor och lotteri - You need to be in it to win it! Sista lappen de läste upp var jag!! Hihi. 
Detta innebär att vi är de som ska planera och dra i trådarna. Bjuda in förskolor, engagera våra klasskamrater och under dagen se till så allt flyter på som det ska! 
Detta känns så kul! Att få göra något för barnen och fixa ett sånt här event verkar superspännande. Om det blir som det har varit de tidigare åren kommer vi vid dagens slut ha haft runt 100 barn. De kommer få gå runt på olika stationer, så som ambulans, väga-mäta-vaccinera, anatomi - hur vi är uppnyggda och en operationssal där allt möjligt kan komma ur den tokiga stora nallen som kommer vara patient.
Så detta kommer ske någon gång nu i slutet av terminen, men planeringen drar igång redan nu!! Ni kommer få höra/se mer om detta, garanterat!!
 
En söt nallebild från brorsans verkstad hemma i Småland.
 
På tal om projekt så kommer vi att ha en Generalmiddag i helgen, tre generationer av Generaler som kommer dela kunskap och erfarenheter! Är väldigt taggad!!
 
Jag tror att just det här med många bollar i luften är vad jag behöver!! Jag är alltid som piggast när jag har mycket att göra och dessa två projekt kommer bringa mycket glädje!! 

Ha en fortsatt bra vecka!! :)

HÖST I UMEÅ

1. Generalmössan på - jag blev nämligen tillsammans med tre andra i klassen vald till att vara General inför nästa termins välkomstaktiviteter - Se till att att allt praktiskt fixas och delegeras samt ha översikt när allt väl kommer genomföras. Alla fyra kommer ha sådana här snygga mössor så vi syns väl vilka vi är ;)
Med tanke på att det redan har gått fem veckor sen jag flyttade hit och jag knappt hunnit knäppa med fingrarna så kommer nog nästa termin infinna sig snabbare än fortast. Det kommer bli mycket jobb men förhoppningsvis också himla skoj!!! Ibland måste man ju hoppa ur sin lilla bekvämlighetsbubbla och testa på något man aldrig gjort innan, hur ska man annars veta om man tycka det är kul eller inte? Man ångrar ju oftast bara det man inte gjorde... Så jag ser fram emot en lärorik termin, med allt vad det innebär: vanliga studier, mina olika projekt (kommer berätta om ett mindre snart!), träffa vänner, träna, och hinna sova! - prioritera och planera kommer jag i alla fall få mycket erfaring av!
2.Denna vackra utsikt får man från Sjukhusets nionde våning där jag nu ätit lunch (matlåda!) två gånger!! Kommer garanterat gå hit fler gånger!!
3. Hösten har kommit hit mer o mer, nu börjar träden gulna och detta är taget utanför vår gränd!!
4. Mamma och Pappa var här på ett mycket kort men naggande gott besök i början av veckan! Lite extra kramar, mys och familjenergi är alltid välbehövligt!
5. Vi har fått våra "ID-kort" som vi ska ha när vi är på sjukhusen i olika sammanhang. NU KÄNNS DET LITE MER PÅ RIKTIGT!! Första användningsdagen blir på måndag då jag ska åka till en Hälsocentral (det heter inte Vårdcentral här i Umeå (eller norrland, oklart var gränserna går...) utan alla ställen heter hälsocentral). Då ska jag "svansa" patienter, prata med dem lite innan - vara med på - och prata efter mötet med läkaren! Spännande!
6. En väldigt vacker vägg med underbara höstfärger på ett hus som tillhör sjukhusets "äldsta lokaler", det gamla ursprungssjukhuset. Tror att just denna byggnad är ett Museum nu!
 
Så med lite bilder och delvis långa texter så får detta utgöra en liten update från här uppe i norr för den här gången!
Hörs när vi hörs!
 

RSS 2.0