ON THE ROAD: HAN OI - HOI AN!

Nu har vi kört i fyra dagar! Sammanlagt ca 800 km! Ömma rumpor men ändå är vi glada! Våra Honda Win går som raketer (eller inte riktigt så bra kanske men det går fint) och det är inte alls så läskigt som jag var rädd för! Visst är det mycket trafik ibland och galna personer som kör på fel sida eller inte ser sig för innan de svänger men vi har som tur är fyra ögon på vägen hela tiden :) Vi har sett massa häftigt! Idag åkte vi bland berg och hade utsikt över havet och risfält! Vi har passerat fina hamnar med färgglada båtar och många städer med små affärer, matställen och verkstäder :) Det jag har erfarit hittills är att utanför Hanoi finns knappt inga turister vilket i sin tur säkert är en faktor till att väldigt få pratar engelska! När man köper mat får man änvända kroppsspråk! Man pekar på lite nudlar och ägg eller annat som man vill ha och så fixar de ihop något gott. Alla är väldigt glada och nyfikna på oss! De är också väldigt hjälpsamma! Som första dagen till exempel så strulade det lite med Calles och min packning och vi försökte få till det lite bättre, då kommer en local med en platta att ha under. Ett annat exempel är dag två då vi behövde fixa moppen lite och då åkte vi till en liten verkstad (3x3m) och pekade lite och fem minuter senare hade snubben kört och hämtat reservdelen och fem vietnameser fixade det åt oss. Oftast vill de inte ens ha betalt men nu betalade vi typ 17 kr för hjälpen! 
Igår hade vi lite otur med vädret och det regnade konstant. Men det ska upplevas det med och idag sken solen igen! Så vi är glada!
Idag har vi firat jul i Hoi An (så kul att de heter Hoi An och Han Oi... inte alls förvirrande eller så.) Här är massa turister (för första gången sedan vi lämnade Han Oi) vilket i sin tur resulterar i att allt är lite dyrare (men fortfarande rätt billigt). Julstämningen är inte riktigt här men vi har sett julgranar, två vietnamesiska tomtar och lyssnat på julmusik! Så mysigt har vi minsann haft det!! Vi ska stanna här i Hoi An imorgon också, så vi får en vilodag efter  allt körande. Sedan ska vi dra oss lite mer söderut! 
Hoppas att alla där hemma har det toppen!
 
 
Här provsitter vi vår Honda Win kvällen innan resan började! (Vi kör självklart med hjälmar)
 
GOD JUL!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0