2 DAYS IN SINGAPORE!


 

På det hela taget hade jag ganska dåligt flyt i Singapore. Jag mådde dåligt den mesta tiden men som tur var hann jag ut på tre ”utflykter” och såg åtminstone lite av staden!
Den första utflykten gick till China Town. På vägen dit blev jag sjukt imponerad på hur grön staden faktiskt är. Mycket träd och fina blommor! China Town var ganska häftigt men bestod mest av restauranger och affärer. Det luktade skumt i köpcentrumen och kryllade av folk. Men det är väl sånt som ska upplevas det med! På vägen tillbaka till hostelet hittade jag floden som rinner genom staden. Den var tyvärr rätt skitig men byggnaderna runt omkring var coola!
Dag två hade jag i uppdrag att ta mig till den vietnamesiska ambassaden för att fixa visum så jag och killarna kan stanna längre och så jag slipper fixa en utresebiljett redan nu då vi inte vet vart vi ska än. För att ta mig dit fick jag testa på MRT som är Singapores tunnelbana. Sen fick jag ta mig en liten promenix. Väl där ska det först ta en vecka att fixa visum (men jag skulle ju åka dagen därpå). Men sen löser det sig ändå så jag kunde få med det direkt, fick dock betala alldeles för mycket än vad som borde varit rimligt men sånt är livet. Tack pappa för de amerikanska dollarna, räddare i nöden.
Efter skit-besöket på ambassaden tog jag en buss till Singapore Botanic Gardens. Det är som en stor park! Där var väldigt fint och jag såg massa häftiga växter jag inte sett förut (och gratis med för den delen).  Mådde dock dåligt till och från så fick lägga mig på en parkbänk lite då och då. Måste sett ut som en luffare... haha. För att ta mig hem igen fick jag ta bussen till Orchard Road som är den största shoppinggatan med gallerior överallt. Tittade in lite i en men var inte på shopping-humör som plånboken är tacksam för! Hela Orchard Road var, som en kompis till mig så fint uttryckte sig för ett par dagar sen, ”nerspydd av jultomten”. Julpynt överallt och jag kan tyvärr inte tycka annat än att de ser förskräckligt ut utan snön. Det ser bara så fel ut och som att man låtsas. Men det är väl bara att inse att alla inte har snö vid jul!
Efter en powernap (läs: ligga i sängen och stirra i 4 h) på hostelet slog jag följe med en spansk tjej vid namn Marta för att se Marina Bay Sands (som är byggnaden med båten) och alla andra fina skyskrapor by night. Vi åt sen på ett foodcourt och hittade en cool tempelbyggnad som syns på sista bilden.
Så trots att min vistelse kunde varit mycket bättre fick jag ändå se lite av vad staden har att erbjuda och hoppas att jag kommer komma hit någon mer gång och i friskt tillstånd!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0